19 Aralık 2012 Çarşamba

PROFİTEROL TARİFİ

Haftasonu gelen misafirlerime hangi tatlıyı yapıyım acaba diye düşünürken, teyzemin çok beğendiğim  profiterol tatlısı aklıma geldi. Bu arada teyzem tam bir tatlı experidir. Tüm tatlıları çok güzel yapar. İşte süper tarif!

Malzemeler
1,5 bardak su
100 gr sanayağı
1 cimdik tuz
3 çay bardağı un ( son çay bardağı 1 parmak eksik olacak)
4 yumurta
1 paket vanilyalı puding
1 paket çikolata sosu

Yapılışı
Su, tuz, sana yağını kaynatıyoruz.  Kaynerken unu ilave ederek, karıştırıyoruz.
(Unu mutlaka eleyerek ekliyoruz) 1 dakika kadar kısık ateşte pişirip, hamur elde ediyoruz. Daha sonra hamurun ılımasını bekliyoruz. İçine yumurtaları tek tek kırarak yediriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye iki çay kaşığı yardımıyla tek tek aralıklarla  yerleştiriyoruz. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Tutmayacak ve hamurlar şişmeyecek diye çok korktum :) Neyseki balon balon oldular.  Hamurları hafif kesip kesip hazırladığımız pudingi içlerine dolduruyoruz.

 Üzerine çikolata sosunu döküp servis yapıyoruz. Misafirlerim çok beğendi!  Enfesssss.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder